چراغ پنلی

چراغ پنلی

چراغ پنلی و سقفی چیست؟

چراغ پنلی و سقفی شاید پرکاربردترین نوع چراغ ها باشد که برای روشنایی ساختمان های مختلف مهمترین منبع نور به حساب می آید. این گونه چراغ ها در تنوع بسیار زیادی تولید می شوند. معمولاً چراغ سقفی را در دو دسته آویز و بدون آویز در بازار عرضه می‌کنند. معمولاً چراغ های پنلی و سقفی آویز از لامپهای کم مصرف برای روشنایی فضای منزل یا محل کار استفاده می کنند.

دقت داشته باشید که در هنگام خرید چراغ سقفی و پنلی بیش از هر چیز دیگری باید به ارتفاع منزل دقت داشته باشید. ضمناً در خرید این محصولات دکوراسیون و محیط ساختمان را هم مورد توجه قرار دهید تا چراغ ای خریداری کنید که همخوانی بیشتری با تزئینات داخل فضا داشته باشد. چراغ های سقفی در مقایسه با نمونه های قدیمی از سلامتی بیشتری برخوردار هستند.

وجود قاب برای لامپ در این چراغ ها، آسیب رسانی آنها به چشم را کنترل کرده و کاهش می‌دهد. یکی از ویژگی های جالب توجه چراغ سقف این است که به آسانی نصب می شود. طبق اصولی که در کارخانجات تولید چراغ پنلی و سقفی وجود دارد تمامی استاندارد های لازم برای تولید یک چراغ با کیفیت و سالم مورد توجه واقع می‌شود. در مورد این چراغ ها همچنین خوب است بدانید که آن ها مصرف انرژی را پایین می‌آورند و هزینه های مربوط به روشنایی را در منزل شما کاهش می دهند. اگر علاقه دارید با انواع چراغ سقفی بیشتر آشنا شوید در ادامه ما را همراهی کنید.

چراغ پنلی

 

امروزه با توجه به کمبود منابع انرژی، نیاز به صرفه جویی در انرژی های موجود امری ضروری است. در عین حال بهره گیری از تکنولوژی های روز دنیا در صنعت ساختمان سازی امری اجتناب ناپذیر است. به طور مثال یکی از مهم ترین موارد استفاده از انرژی در ساختمان سازی استفاده از انرژی الکتریکی برای تامین روشنایی منازل و محیط های مختلف است. در گذشته معمولا سیستم های روشنایی پر مصرف با لامپ های قدیمی و آزار دهنده به کار می رفته است. اما امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی استفاده از پنل ال ای دی SMD و  COB گسترش یافته است که کارایی بالاتری نسبت به انواع قدیمی تر دارند.

انواع چراغ پنلی و سقفی کدام هستند ؟

  1. چراغ سنسوردار: اولین دسته از چراغ پنلی و سقفی چراغ سنسوردار است. همانطور که از نام این چراغ پیداست، از آن برای ساختمان های استفاده میشود که نیاز به سیستم روشنایی خودکار دارد. این چراغ بیشتر به درد مشاغلی می خورد که صرفه جویی در مصرف انرژی برای آنها اهمیت زیادی دارد. البته استفاده از این چراغ محدود به اماکن اداری و تجاری نیست و در ساختمانهای مسکونی به ویژه در راه پله ها برای کاهش هزینه ها معمولاً از چراغ سنسوردار استفاده می‌شود.
  2. چراغ توکار: یکی از پرطرفدارترین انواع چراغ های سقفی، چراغ توکار است. این مدل چراغ در منازل، مغازه ها و ادارات با ابعاد متفاوت و متنوع مورد استفاده قرار می گیرد. شاید اولین ویژگی مهم این چراغ‌ها شار نوری و طول عمر بالای آنها به ویژه در روشنایی های عمومی و تزئینی باشد. استفاده از این چراغ ها برای ساختمان هایی که سقف کوتاه دارند فوق‌العاده می‌باشد. تجربه نشان داده است که چراغ توکار می تواند خودش را با هر دکوراسیونی تطبیق دهد و از این نظر هیچ گونه نگرانی در مورد این چراغ وجود ندارد.
  3. چراغ روکار: یکی دیگر از بهترین انواع چراغ پنلی و سقفی چراغ روکار میباشد که می‌توان از لامپهای مختلفی در آن استفاده کرد. در واقع شما می توانید هم لامپ اس ام دی و هم لامپ ال ای دی را در چراغ روکار مورد استفاده قرار دهید. چراغ های روکار به عنوان چراغ های مدرن شناخته می شوند که در طراحی داخلی منزل می‌توانند فضای منحصر به فرد ایجاد کنند. برای این چراغ ها معمولاً از حباب هایی متنوع مثل حباب شیشه‌ای، پارچه‌ای و چوبی استفاده می شود. معمولاً از چراغ سقفی روکار بیشتر در مراکز تفریحی و تجاری استفاده می شود.

 

چراغ SMD یا چراغ پنلی SMD یکی از جدیدترین چراغ های تولید شده در بازار است که در ساختمان داخلی آنها از لامپ SMD استفاده می شود. لامپ SMD در واقع مخفف عبارت انگلیسی  Surface Mounted Device می باشد. اس ام دی نوعی تکنولوژی در ساخت محصولات الکترونیکی محسوب می شود. و برای ساخت قطعاتی به کار می رود که به صورت سطحی نصب می شوند. این قطعات در واقع آی سی هایی با پایه کوتاه هستند که بدون سوراخ شدن روی بورد نصب می شوند.

 

کاربرد چراغ های توکار و نحوه نصب آنها

  • سقفهای رابیتس

این سقف نوعی از سقفهای کاذب می باشد که به وسیله نبشی میلگرد و رابیتس و … تولید می شود و بعد از تمام شدن بر روی آن با گچ پوشانده می شود.

طریقه نصب : در این نوع سقف ها باید پیش از بستن رابیس و گچ کاری ، لوله کشی برق چراغ ها صورت گیرد و برای چراغ ها غلاف نصب شود.

  • سقفهای کناف

این نوع سقف ها بسیار سبکتر از رابیتس می باشند و جنس آنها از تایل گچی است .این سقفها به وسیله سازه فلزی نصب می شوند.

طریقه نصب : در این نوع سقف ها باید پیش از اتمام کار نصابان کناف ، لوله های روشنایی و برق قرار گیرند، به دلیل اینکه بعد از اتمام کار دسترسی به بالای سقف امکان پذیر نمی باشد . به منظور نصب به وسیله گردبر ، اندازه چراغ را بر روی سقف توسط متر تراز لیزری در می آوریم. لازم به ذکر است در صورتی که نوع سقف از مدل ۶۰*۶۰ باشد، بعد از اتمام کار به بالای سقف کناف دسترسی داریم.

  • سقف های آجری

روش نصب : به منظور قرار دادن چراغ در این نوع سقف، لوله و سیم از بالای سقف عبور داده می شود و طبق سایز و ابعاد چراغ لوله pvc قرار داده می شود.

  • سقف های فلزی (کامپیوزیت و فلزی)

شیوه نصب : در این مدل سقف ها به علت اینکه محکم و قوی می باشند باید به وسیله ابزار مطلوب (گرد بر ،فرز،دستگاه برش ) برش کاری شود.

  • سقف mdf

طریقه نصب: توسط گرد بر و دستگاه برش ام دی اف برش کاری می شوند.

  • سقهای موزاییکی یا سرامیکی

روش نصب : باید مکان قرار گیری چراغ به نصاب گفته شود تا در هنگام نصب ، برشکاری به وسیله نصاب سقف صورت گیرد.

 

چراغ COB یا چراغ پنلی COB نیز در دسته جدیدترین تولیدات روشناییقرار دارند که مطابق با تکنولوژی روز دنیا ساخته می شوند. امروزه نسبت به سیستم های روشنایی قدیمی کاربرد و کارایی بالاتری دارند. علت نامگذاری این چراغ ها این است که در ساختمان داخلی چراغ های COB که به صورت روکار یا توکار به کار می روند. یک لامپ COB به کار رفته است.

کلمه COB مخفف عبارت Chips on Board می باشد که به معنی چیپ های الکترونیکی چسبیده شده روی بردهای الکترونیکی هستند. در این نوع لامپ ها تعداد زیادی چیپ یا دیود کنار هم قرار دارند که به صورت یک مرکز نورانی دیده می شود. از مزایای استفاده از چراغ های COB مصرف پایین انرژی، طور عمر بالا و تولید نور بسیار زیاد با کیفیت بالا می باشد.

 

 

 

مشخصات و اصول نصب پنل ال ای دی SMD و COB

در یک دسته بندی دیگر پنل های سقفی به دو دسته چراغ پنلی روکار یا چراغ پنلی توکار تقسیم می شوند. برای نصب چراغ پنلی SMD توکار یا چراغ پنلی COB توکار لازم است ابتدا روی بخشی از سقف یا دیوار حفره ای برای قرارگرفتن این چراغ ها تعبیه شود. ولی گاهی در یک محیط امکان ایجاد محلی برای قرار گرفتن چراغ های پنلی به صورت توکار وجود دارد که در این صورت از چراغ پنلی SMD روکار یا چراغ پنلی COB روکار استفاده می شود. و مشتریان می توانند بنا بر محل مورد نظرشان چراغ مناسب را انتخاب نمایند.

چراغ پنلی SMD یا چراغ پنلی COB با لامپ هایی در توان های مختلف بین ۳ تا ۶۰ وات تولید می شوند. جنس بدنه این چراغ ها معمولا از پلی کربنات نشکن یا قاب فلزی آلومینیومی می باشد. در ابعاد و اندازه های مختلفی تولید می شوند. همچنین این چراغ ها در دو نوع آفتابی و مهتابی با نورهای سفید و زرد در بازار موجود می باشند که مشتریان می توانند بنابه نیاز خود چراغ هایی با اندازه های مختلف را انتخاب نمایند.